När jorden rämnar

New York är förlamat sedan attentatet den elfte september: barrikader, avspärrningar och beväpnade soldater är numera permanenta inslag i stadsbilden. En frostig vintermorgon hittar en joggare barnkläder, indränkta med blod och nergrävda i den till hälften frusna marken i närheten av Brighton Beach – på Brooklyns Atlantkust. När ett barn försvinner i en annan del av staden kommer hela New York Citys skräck och osäkerhet upp till ytan. Finns det ett samband mellan de båda fallen? Den jazzälskande, rysk-judiske kriminalpolisen Artie Cohen håller just på att försona sig med sitt liv, när han kallas in för att delta i utredningen. Under sitt alltmer besatta sökande efter det försvunna barnet hamnar Cohen i de avlägsna förstäderna på Brooklynkusten, hos den ryska befolkning han trodde att han hade lämnat bakom sig. Under utredningens gång förälskar sig Artie i en kvinna och blir förförd av en annan, men han har svårt att komma till ro då han upptäcker att han personligen är involverad i mordutredningen. Jakten på mördaren går genom ett New York som sällan skildras, staden som är byggd på vatten: öar, broar, tunnlar och stränder – från nedre Manhattan via Brooklyn och Coney Island till fiskeläget Sheepshead Bay. New York är lika starkt närvarande i Nadelsons roman som Edinburgh i Ian Rankins böcker, eller Venedig i Donna Leons.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789172637962
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Norstedts Pocket
Författare Reggie Nadelson
Bandtyp Övrigt
Upplaga 2
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

New York är förlamat sedan attentatet den elfte september: barrikader, avspärrningar och beväpnade soldater är numera permanenta inslag i stadsbilden. En frostig vintermorgon hittar en joggare barnkläder, indränkta med blod och nergrävda i den till hälften frusna marken i närheten av Brighton Beach – på Brooklyns Atlantkust. När ett barn försvinner i en annan del av staden kommer hela New York Citys skräck och osäkerhet upp till ytan. Finns det ett samband mellan de båda fallen?

Jakten på mördaren går genom ett New York som sällan skildras, staden som är byggd på vatten: öar, broar, tunnlar och stränder – från nedre Manhattan via Brooklyn och Coney Island till fiskeläget Sheepshead Bay. New York är lika starkt närvarande i Nadelsons roman som Edinburgh i Ian Rankins böcker, eller Venedig i Donna Leons