Lex Rätten och samhället Lärarwebb

Fakta- och övningsboken LEX Rätten och samhället är framtagen till Gy 11:s kurs med samma namn. På denna lärarwebb finner du facit, PowerPoint, ord och begrepp, rättsfall och mycket annat.


Läs mer
Skickas via e-post inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

498 kr

Mer information

ISBN 9789140686145
Tillgägnlig för order Ja
Status definitivt slut
Förlag Gleerups Utbildning AB
Free shipping Free Shipping
Författare Eva Lundberg, Mikael Pauli, Erik Öman
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Onlineprodukt

Detaljer

Lex-serien är utvecklad för Gy 2011:s ämnesplan i juridik. I Lex förenas teori med praktik; faktaböckerna innehåller såväl övningsuppgifter som djupare diskussionsfrågor.

Läromedlet Lex Rätten och samhället tar upp grunden för det svenska domstolsväsendets uppbyggnad samtidigt som den ger en praktisk vägledning för processen i brottmål respektive tvistemål. Vidare behandlar den straffrättens grundläggande frågor om bland annat vad som utgör ett brott och vilka de rättsliga konsekvenserna kan bli för den som begår ett brott. Boken behandlar också Europarätt och tar upp det internationella skyddet för mänskliga rättigheter.

På denna lärarwebb till Lex Rätten och samhälllet  finner du facit, PowerPoint, Ord och begrepp, Rättsfall, rättegångsspel, kompletterande övningsuppgifteroch mycket annat.

Lex passar dig som vill ha:

  • ett läromedel som ger teoretisk kunskap och praktisk träning
  • en läromedelsserie som täcker in alla tre delarna
  • ett läromedel skrivet av erfarna och verksamma jurister

Lex-serien är författad av: Eva Lundberg, som är gymnasielektor och som var Skolverkets ämnesexpert i juridik vid reformen Gy11. Mikael Pauli, som är hovrättsassessor (yngre domare) och som för närvarande är verksam i Marknadsdomstolen. Erik Öman, som är jurist och civilekonom, och som arbetar vid Riksgälden. Alla tre har en gedigen erfarenhet av undervisning.