Lex Affärsjuridik Fakta och övningar

Lex Affärsjuridik är framtagen till kursen Affärsjuridik. Lex Affärsjuridik behandlar de rättsområden som är viktiga ur ett företagsperspektiv. Boken tar upp viktiga områden som till exempel associationsrätt, avtalsrätt, arbetsrätt med mera. Lex fokuserar också på juridiska begrepp och problemlösning i rättsliga sammanhang och visar på olika sätt att lösa affärstvister.


Läs mer
Skickas inom 2-4 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

617 kr

Mer information

ISBN 9789140693976
Tillgägnlig för order Ja
Distributör Nej
Status tillfälligt slut
Förlag Gleerups Utbildning AB
Författare Mikael Pauli, Erik Öman, Eva Lundberg
Artist Nej
Bandtyp Flexband
Kompositör Nej
Omslagsillustratör Nej
Formgivare Nej
Upplaga 2
Huvudredaktör Nej
Enhet pages
Enhetsvärde Nej
Förordsförfattare Nej
Redaktör Nej
Illustratör Nej
Språk swe
Mediatyp Bok
Orginaltitel Nej
Fotograf Nej
Publiceringsdatum Nej
Recensioner Nej
Uppläsare Nej
Thickness (mm) 0
Översättare Nej
Antologiredaktor Nej
Width (mm) 0

Detaljer

I Lex förenas teori med praktik. Böckerna i Lex-serien är utvecklade för ämnesplanen i juridik och täcker in alla de tre kurserna. Utöver fakta innehåller varje läromedel såväl övningsuppgifter som djupare diskussionsfrågor.

Lex Affärsjuridik är framtagen till kursen Affärsjuridik och fokuserar på de rättsområden som är viktiga ur ett företagsperspektiv. Boken tar upp viktiga områden som till exempel associationsrätt, avtalsrätt, arbetsrätt med mera. Lex Affärsjuridik visar också på juridiska begrepp och problemlösning i rättsliga sammanhang och visar på olika sätt att lösa affärstvister. I denna andra upplaga behandlas bland annat 2014 års distansavtalslag, de nya patent- och marknadsdomstolarna samt den nya konkurrensskadelagen.

Lex passar dig som vill ha:

  • ett läromedel som ger teoretisk kunskap och praktisk träning
  • en läromedelsserie som täcker in alla tre delarna
  • ett läromedel skrivet av erfarna och verksamma jurister

Lex-serien är författad av: Eva Lundberg, som är gymnasielektor och som var Skolverkets ämnesexpert i juridik vid reformen Gy 2011. Mikael Pauli, som är hovrättsassessor (yngre domare) och rättssakkunnig i Regeringskansliet. Erik Öman, som är jurist och civilekonom, och arbetar numera som bankjurist. Alla tre har en gedigen erfarenhet av undervisning.