Koranen

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

179 kr

Översikt

Koranen är för muslimen "både en Uppenbarelsebok, en Helig skrift och en Lag. Den är dessutom en uppbyggelse- och läroskrift."
Liksom Bibeln är Koranen föremål för såväl filologisk som historisk kritik, dock inte alls i samma utsträckning som kristendomens urkund. Sålunda har det inte hittills varit möjligt att kronologiskt tidfästa de olika kapitlens, surornas, tillkomst.

Detaljer

Koranen är för muslimen "både en Uppenbarelsebok, en Helig skrift och en Lag. Den är dessutom en uppbyggelse- och läroskrift." Liksom Bibeln är Koranen föremål för såväl filologisk som historisk kritik, dock inte alls i samma utsträckning som kristendomens urkund. Sålunda har det inte hittills varit möjligt att kronologiskt tidfästa de olika kapitlens, surornas, tillkomst. Nedteckningen av uppenbarelserna inleddes under Muhammeds tid. Den systematiska sammanställningen av Koranen skedde emellertid inte förrän två decennier efter Profetens död. Det gjordes först under den tredje kalifens, Uthman, ledarskap på 650-talet. Studerar man dessa skrifter får man onekligen en god översikt över islam såväl i historia som nutid. Régis Blachère var professor vid Sorbonne. Han översatte Koranen till franska (Le Coran 1949-1951).

Mer information

ISBN 9789187680595
Förlag Alhambra
Författare Régis Blachère
Bandtyp Övrigt
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok