Klippa buskar och häckar : Klot, topp och tekopp

Formklippta buskar och häckar är åter senaste mode. En trädgårdskonst med djupa rötter. Även en otränad villaägare kan åstadkomma små underverk i trädgården. Det gäller bara att välja lämplig växt, sköta rätt och veta hur man klipper. Vad kan bättre än den formade häcken skapa trädgårdens rum! Den smälter omärkligt in, samtidigt som den är en grön mur utåt. Att formklippa buskar är roligt men kräver en del kunskaper. Dessa förmedlar Elisabeth Svalin på ett underhållande sätt i både text och bild.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

78 kr

Mer information

ISBN 9789151839455
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Prisma
Författare Elisabeth Svalin
Bandtyp Kartonnage
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

Vad kan bättre än den formade häcken skapa trädgårdens rum! Den smälter omärkligt in, samtidigt som den är en grön mur utåt.
Att formklippa buskar är roligt men kräver en del kunskaper. Dessa förmedlar Elisabeth Svalin på ett underhållande sätt i både text och bild. Hon börjar med att berätta de klippta växternas historia i Europa. Sedan går hon in på lämpligt växtmaterial och speciell vård. Formen kan både vara traditionell eller mycket fantasifull, exempel från utländska och svenska trädgårdar samt intervju med klippexpert. Häckklippning behandlas ingående och boken avslutas med förslag till placering av klippta växter i trädgården eller inomhus i kruka.