Klinteboherrar

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

109 kr
ELLER

Översikt

KLINTEBOHERRAR är en familjekronika från det lilla gotländska köpmanssamhället Klintehamn åren 1850-80. l berättelsen möter läsaren legendariska personer som den fritänkande rektor Cramer, vars skrift ”Avsked från kyrkan” väckte uppståndelse och samtidens avsky, den energiske handelspatronen Helmuth Wöhler och dennes unge son Willy men också strävsamt arbetsfolk som kalkbrännare, hantverkare, fiskare och bodbetjänter.

PELLE SOLLERMAN skildrar inlevelsefullt människornas vardag och livssyn. De mer besuttnas verklighet kontrasteras mot de bistrare livsvillkoren för bönder och arbetare. Den lokala köpenskapen håller på att utvecklas till grosshandel och skeppsrederi de ekonomiska förändringarna ingriper i allas liv. Den frigjorda sommargästen Fredrika Bremer finns med som ett samtidigt lockande och oroande förebud om den nya tiden.

KLINTEBOHERRAR är den första delen i en romanserie om gotländskt liv, denna bok följs av 3 romaner KARLSÖKUNGEN, KROCKETSPELARNA samt sista delen KÖRSBÄRSTRÄDET som följer utvecklingen från sekelskiftet och framåt.


Serien om Klintehamn ges nu ut igen av Asiopos efter 30 år. Nu med foton av Annelie Milton från ett Klintehamn av idag, där man kan känna igen miljöer som omskrivs i böckerna med hur det ser ut idag.

Mer information

ISBN 9789197827904
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Aisopos
Författare Pelle Sollerman
Bandtyp Häftad
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok