Julboken

Boken som får den riktiga julstämningen att infinna sig! Julia och hennes pappa Niklas ger tips på pynt och pyssel inför julen och ger en kulturhistorisk bakgrund till olika seder och bruk. 
En vacker presentbok att ge bort eller köpa till sig själv.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

101 kr

Mer information

ISBN 9789163850127
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Bonnier Carlsen
Författare Görel Kristina NäsLund
Bandtyp Inbunden
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

DetaljerI ”Julboken” får vi följa vad Julia och hennes pappa Niklas gör kring jul, från advent till och med den avslutande julgransplundringen vid tjugondag Knut.

Julia och hennes pappa pysslar en massa inför julen, de bakar, kokar knäck, tillverkar pynt, stöper ljus och köper julgran förstås. Och på julafton tänder de ljus och dansar kring granen med släktingar och vänner, de delar ut klappar och äter gröt, leker lekar och läser julevangeliet. Och så tar de reda på varifrån i världen julgotterna och julkryddorna kommer. Här berättas det om jultomtens och julbockens historia, om hur kalendern började användas för att ”räkna ner julen” och mycket annat.

”Julboken” gör din jul så mycket roligare. Här finns massor av tips på pynt och pyssel inför julen, danslekar och lekar till julkalaset, och lite kulturhistorisk bakgrund till olika seder och bruk.

 

Författare är Görel Kristina Näslund som har skrivit ett flertal fackböcker för barn och ungdomar. Andréa Räder har gjort de fina illustrationerna.