Inka 2 - Stad av guld

En storslagen berättelse om en mäktig civilisation och om den förbjudna kärleken mellan en inkaprinsessa och en spansk officer.

Med Stad av guld fortsätter berättelsen om Inkarikets märkliga kultur, spanjorernas erövringar och den förbjudna kärleken mellan inkaprinsessan och den spanske conquistadoren.
 Nu hägrar den berömda staden Cuzco – staden av guld!

Kapten Francisco Pizarro har i spetsen för sina conquistadorer inlett ett segertåg genom Inkariket. Längtan efter guld har fått dem att stå ut med svält och umbäranden och segern över inkafolket har varit total.
 För Gabriel Montelucar har mötet med det nya landet och dess kultur också inneburit mötet med Anamaya, den sköna prinsessan, för alltid bunden till Den Stora Inkan, folkets härskare.

Conquistadorerna bestämmer sig för att bege sig ut på den farliga expeditionen mot den berömda staden Cuzco. Färden blir fasansfull. För första gången organiserar sig inkafolket till motstånd.
 I detta obeskrivliga kaos håller Anamaya och Gabriel fast vid varandra. Och för att denna fullständi.

Stad av guld är den andra av tre romaner i serien om Inka som blivit en enorm framgång och ges ut i ett tjugotal länder. Även den första delen I pumans skugga finns i Månpocket.


Läs mer

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

25 kr

Mer information

ISBN 9789170010286
Tillgägnlig för order Ja
Status definitivt slut
Förlag Månpocket
Författare A B Daniel
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

DetaljerEn storslagen berättelse om en mäktig civilisation och om den förbjudna kärleken mellan en inkaprinsessa och en spansk officer. Med Stad av guld fortsätter berättelsen om Inkarikets märkliga kultur, spanjorernas erövringar och den förbjudna kärleken mellan inkaprinsessan och den spanske conquistadoren. Nu hägrar den berömda staden Cuzco - staden av guld! Kapten Francisco Pizarro har i spetsen för sina conquistadorer inlett ett segertåg genom Inkariket. Längtan efter guld har fått dem att stå ut med svält och umbäranden och segern över inkafolket har varit total. För Gabriel Montelucar har mötet med det nya landet och dess kultur också inneburit mötet med Anamaya, den sköna prinsessan, för alltid bunden till Den Stora Inkan, folkets härskare. Conquistadorerna bestämmer sig för att bege sig ut på den farliga expeditionen mot den berömda staden Cuzco. Färden blir fasansfull. För första gången organiserar sig inkafolket till motstånd. I detta obeskrivliga kaos håller Anamaya och Gabriel fast vid varandra. Och för att denna fullständigt omöjliga kärlek skall överleva är de beredda till allt Stad av guld är den andra av tre romaner i serien om Inka som blivit en enorm framgång och ges ut i ett tjugotal länder. Även den första delen I pumans skugga finns i Månpocket.