I själ och hjärta

Läkaren Clara Casey får den otacksamma uppgiften att bygga upp en hjärtklinik från grunden i en lagerlokal ute på gården till St Brigids sjukhus i Dublin. Mot alla odds tar hon på sig jobbet, trots att hon redan har mer än fullt upp med problem i privatlivet. Clara ligger i skilsmässa och har två struliga tonårsdöttrar som förpestar tillvaron. Med sin sedvanliga målmedvetenhet och organisationsförmåga lyckas hon få kliniken att fungera och resultatet blir en hjärtklinik som inte liknar någon annan. "Maeve Binchy är tillbaka och i toppform den här gången!" The Times "Hon kan verkligen konsten att skildra till synes obetydliga vardagsproblem och få dem att bli existentiella dramer." The Daily Mail
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789113027524
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Norstedts
Författare Maeve Binchy
Bandtyp Övrigt
Upplaga 2
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

"Maeve är tillbaka och i toppform den här gången. Temat är hjärtat, både som muskel och metafor, och av den här boken blir man verkligen varm i hjärtat. Den är mysig utan att för den skull bli sötsliskig."
The Times

Nunnorna i ledningen för St Brigids hospital i Dublin ger läkaren Clara Casey den otacksamma uppgiften att bygga upp en hjärtklinik från grunden i en lagerlokal ute på gården. Mot alla odds tar hon på sig jobbet, trots att hon redan har mer än fullt upp med att få privatlivet att fungera i och med en skilsmässa och två struliga tonårsdöttrar.
Clara Casey skrider till verket med sin sedvanliga målmedvetenhet och organisationsförmåga och hon lyckas rekrytera sin personal på de mest oväntade ställen. På en parkeringsplats hittar hon den polska invandrarflickan Anja som putsar vindrutor. Anja har kommit till Irland i jakten på lyckan efter ett olyckligt äktenskap och får genast jobbet som Claras personliga assistent.
Nyblivne läkaren Declan har nyss avslutat sina medicinstudier och finner till sin stora glädje och sin stora förskräckelse att arbetsuppgifterna och ansvaret på Claras hjärtklinik vida överstiger hans erfarenhet och kompetens.
Fader Brian Flynn, som läsaren känner igen från Den magiska källan, råkar ut för förtal av en av församlingsmedlemmarna och söker tjänsten som sjukhuspräst på Claras klinik för att komma undan ryktesspridaren.
Resultatet blir en hjärtklinik som inte liknar någon annan. Här går läkarna ut med patienternas hundar, när ingen annan kan ta hand om dem, sjuksköterskorna får en ledig dag för att närvara vid en älskad patients begravning och Clara Casey extraknäcker på kvällarna som både patienternas och personalens personliga kurator. Frågan är bara: Hur länge ska Clara orka?