I en människa

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

49 kr

Översikt

I en människa är en roman om åtrå, hemligheter och sexuell identitet, kryddad med Shakespeare och crossdressing.

John Irving anknyter till världssuccéerna Garp och hans värld och Ciderhusreglerna med en denna tragikomiska uppväxtskildring om den ”sexuellt misstänkte” Billy och hans vänner och älskare i den lilla staden First Sisters i Vermont. Berättelsen vindlar från Billys första förälskelse i bibliotekarien Mrs Frost, vidare till Wien, Los Angeles och aidsepidemins New York och tillbaka till födelsestaden igen.

I en människa är fylld av den för Irving så typiska kombinationen av humor och stort allvar och är ett mästarprov på den berättarkonst som gjort honom känd över hela världen.

Detaljer

Åtrå, hemligheter, crossdressingI en människa är en roman om åtrå, hemligheter och sexuell identitet, kryddad med kärlek, Shakespeare och crossdressing.

Billys episka och tragikomiska uppväxtskildring tar sin början i 1940-talets Vermont och för läsaren genom årtionden, från Billys första förälskelse i bibliotekarien miss Frost - som han ska komma att återkomma till under resten av sitt liv - vidare till Wien, Los Angeles och aidsepidemins New York och tillbaka till födelsestaden igen. Med varsam hand och en stor portion svart humor skildrar Irving en del av vår historia sedd ur Billys perspektiv, ett sekel av krig, depression, politisk revolution och sexuell frigörelse. Det är en värld i ständig förändring, som angår oss alla.

John Irving anknyter till världssuccéerna Garp och hans värld och Ciderhusreglerna i denna varma och angelägna berättelse. I en människa är fylld av den för Irving så typiska kombinationen av humor och stort allvar och är ett mästarprov på den berättarkonst som gjort honom känd över hela världen.


"Det är helt enkelt strålande underhållning, och tänkvärd sådan." Svenska Dagbladet


Mer information

ISBN 9789175032122
Förlag Månpocket
Författare John Irving
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok