I djävulens sällskap

”Med I djävulens sällskap befäster Peter Robinson sin position som den kriminalförfattare som är mest läsvärd av alla. Köp den!” Skaraborgs Läns Tidning

En rullstolsburen kvinna hittas mördad vid havet och Annie Cabbot kopplas in på fallet. Samtidigt upptäcks en ung flicka, Hayley Daniels, våldtagen och dödad i Eastvales mörka gränder. Överkommissarie Banks och hans team börjar nysta upp en härva och hittar snabbt ett flertal misstänkta. Cabbot däremot kör fast direkt – tills hon får ett genombrott som leder utredningen i en chockerande riktning.


Läs mer

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789170016615
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Månpocket
Författare Peter Robinson
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

DetaljerKaren Drew hittas en kall morgon i mars i sin rullstol, stirrande ut över havet -- med avskuren hals . Kriminalkommissarie Annie Cabbot, som lånats ut till Östra distriktet, tar hand om fallet. Samma morgon hemma i Eastvale hittas den nittonåriga Hayley Daniels våldtagen och strypt i The Maze, en labyrint av smala gränder bakom torget i Eastvale, efter en våt kväll på stan tillsammans med vännerna. Överkommissarie Alan Banks kopplas in på det fallet. 

Banks hittar massor av misstänkta medan Annie kör fast direkt – tills hon får ett genombrott som ger utredningen en lika chockande som ny inriktning vilken också påverkar Banks. Sedan inträffar ytterligare något i The Maze som ser ut att förena de båda fallen på ett lika bisarrt som mystiskt sätt.

Medan Banks och Annie gräver i det förflutna för att söka bakomliggande orsaker tvingas de dessutom att hantera sin känslomässiga barlast och de personliga demonerna från sitt tidigare förhållande. Och det står snart klart att de har två mördare nära inpå sig och att vem som helst av dem kan slå till igen – i vilket ögonblick som helst!