Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

195 kr
ELLER

Översikt

Fyra miljoner människor - varav hälften kvinnor -dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra - utöver medicinering - för att vända denna utveckling? Här finns teori och praktik i en och samma bok. Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar. Lotta Brinck, dietist och erfaren matjournlist, ger råd i form av goda och nyttiga recept.

Detaljer

Fyra miljoner människor – varav hälften kvinnor – dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra – utöver medicinering – för att vända denna utveckling? Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som: Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt? Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.

Mer information

ISBN 9789151845227
Förlag Prisma
Författare Lotta Brinck, Karin Schenck-Gustafsson
Bandtyp Kartonnage
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok