Hjälten från Troja

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr

Översikt

Diomedes är den siste av de stora homeriska hjältarna från det gamla Grekland. Efter åratal av krig mot Troja försöker han ta sig till sitt älskade hemland. Men ödet har andra planer för honom och han ser han ingen annan utväg än att styra seglen västerut, mot Hesperia, det mystiskt dimhöljda land som en dag ska kallas Italien. Det är ett djärvt och riskabelt äventyr, för med sig har han den magiska amuletten från Troja, en mystisk och kraftfull avgudabild som gör den nation som har den i sin ägo oövervinnelig. Dessutom överraskas han på nytt av sin värste fiende från Troja: Aeneas.

Valerio Massimo Manfredi, f. 1943, är professor i arkeologi. Vid sidan av sitt vetenskapliga arbete har han etablerat sig som internationellt bästsäljande författare till ett tiotal historiska romaner, senast utkom Drakarnas imperium.

Detaljer

Diomedes är den siste av de stora homeriska hjältarna från det gamla Grekland. Efter åratal av krig mot Troja försöker han ta sig till sitt älskade hemland. Men ödet har andra planer för honom. Bedragen av sin hustru, som dessutom planerar att mörda honom, och förföljd av fientliga gudar ser han ingen annan utväg än att segla västerut, mot Hesperia, det mystiskt dimhöljda land som en dag ska kallas Italien. Det är ett djärvt och riskabelt äventyr, för med sig har Diomedes den magiska amuletten från Troja, en mystisk och kraftfull avgudabild som gör den nation som har den i sin ägo oövervinnelig.
Dessutom överraskas Diomedes på nytt av sin värste fiende från Troja: Aeneas. Det blir en våldsam drabbning.

Hjälten från Troja återskapar andan från en svunnen sagotid, å ena sidan storslagen, å andra sidan brutal. Den blåser liv i den svåra tid när våra gåtfulla förfäder slog sig ned i ett obrukat land av is och eld. Ett land som under århundradenas lopp skulle komma att bli deras hem - och världens centrum i tusentals år.

Mer information

ISBN 9789172639010
Förlag Norstedts Pocket
Författare Valerio Massimo Manfredi
Bandtyp Övrigt
Upplaga 2
Språk swe
Mediatyp Bok