Historia 1b Elevpaket med webbdel

Historia 1b – den lilla människan och de stora sammanhangen består av en elevbok, ett arbetshäfte samt en digital del och bygger på samma pedagogiska principer som Historia 1 – då, nu och sedan. Här rustas dock eleverna dessutom för kommande högskolestudier, bl.a. genom att historiska metoder och processer blir mer problematiserade och att eleverna får möta mer utmanande uppgifter. Elevboken har tydliga epokindelningar, en kronologiskt ordnad text och är skriven i en berättande stil med ett elevnära tilltal. Tyngdpunkten ligger på modern historia. Det finns unika kapitel om Afrika, Asien och Latinamerika som är särskilt angelägna för elever med anknytning till dessa kontinenter. Läromedlet sätter stort fokus på förändringsprocesser som demokratisering, industrialisering och kolonialisering och det ger exempel på både bruk och missbruk av historien. De källkritiska uppgifterna i boken och den digitala delen ger eleverna rikligt med möjligheter att träna sitt källkritiska tänkande på autentiska texter och bilder. Arbetshäfte I arbetshäftet kan eleven bl.a. arbeta med sin och familjens egen historia. Digital del - Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning - Faktafördjupningar - Kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar - Källkritiska uppgifter - Nedladdningsbara Mp3-filer - Fungerar på både dator och Ipad Också för Historia 1a2! Historia 1b – den lilla människan och de stora sammanhangen är främst avsett för de högskoleförberedande programmen, men kan även användas för yrkesprogrammens kurs Historia 1a2 – kapitel, avsnitt och övningar som kompletterar kursen 1a1 är märkta med en särskild symbol. ...
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

390 kr

Mer information

ISBN 9789144037912
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Studentlitteratur AB
Författare Sture Långström, Weronica Ader, Ingvar Ededal, Susanna Hedenborg
Bandtyp Häftad
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

Historia 1b – den lilla människan och de stora sammanhangen består av en elevbok, ett arbetshäfte samt en digital del och bygger på samma pedagogiska principer som Historia 1 – då, nu och sedan. Här rustas dock eleverna dessutom för kommande högskolestudier, bl.a. genom att historiska metoder och processer blir mer problematiserade och att eleverna får möta mer utmanande uppgifter.

Elevboken har tydliga epokindelningar, en kronologiskt ordnad text och är skriven i en berättande stil med ett elevnära tilltal. Tyngdpunkten ligger på modern historia. Det finns unika kapitel om Afrika, Asien och Latinamerika som är särskilt angelägna för elever med anknytning till dessa kontinenter.

Läromedlet sätter stort fokus på förändringsprocesser som demokratisering, industrialisering och kolonialisering och det ger exempel på både bruk och missbruk av historien.

De källkritiska uppgifterna i boken och den digitala delen ger eleverna rikligt med möjligheter att träna sitt källkritiska tänkande på autentiska texter och bilder.

Arbetshäfte

I arbetshäftet kan eleven bl.a. arbeta med sin och familjens egen historia.

Digital del
  • Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning
  • Faktafördjupningar
  • Kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar
  • Källkritiska uppgifter
  • Nedladdningsbara Mp3-filer
  • Fungerar på både dator och Ipad
Också för Historia 1a2!

Historia 1b – den lilla människan och de stora sammanhangen är främst avsett för de högskoleförberedande programmen, men kan även användas för yrkesprogrammens kurs Historia 1a2 – kapitel, avsnitt och övningar som kompletterar kursen 1a1 är märkta med en särskild symbol.

I våra digitala läromedel kan du alltid söka i innehållet. Du kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten som sparas automatiskt och som enkelt kan samlas ihop och skrivas ut. Läromedlets digitala del aktiveras med koden som finns i elevboken. Koden är aktiv i fyra år och kan ärvas mellan elever.

Historia 1b – den lilla människan och de stora sammanhangen finns även som digitalt elevpaket och digitalt klasspaket.

GY11

Historia 1 100 p – den lilla människan och de stora sammanhangen är utvecklat för den nya gymnasiegemensamma kursen Historia 1b, för de högskoleförbererande programmen.