Grönt te : Kinas gröna guld

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

123 kr

Översikt

Sedan urminnes tider har man druckit grönt te i Kina. I Sverige är det däremot mest känt för sina befrämjande hälsoeffekter. I Grönt te – Kinas gröna guld beskriver tekonnässören, Charlotte Lesche, Kinas rika tekultur genom färgstarka bilder, spännande fakta om odling, handplockning och tillverkning samt ljuvliga recept där man använder grönt te i såväl glass och bakverk som ansiktsmasker. Ann Lindberg står för det vackra bildmaterialet i boken.

Detaljer

Te i Kina är som vin i Frankrike, en evig källa till romantik och inspiration genom sina subtila nyanser av doft, färg och smak. Sedan urminnes tider har man druckit grönt te i Kina. Det har utvecklats till en kultur med en enorm variationsrikedom, ett finsmakeri och ett hantverk som vi bara sett början av i Europa. Tedrickandet är också omgärdat av många ceremonier.

I Kina används grönt te som gåva vid statsbesök, bröllop och högtider men det är samtidigt nationaldrycken som gemene man dricker flera gånger om dagen.
I Sverige är grönt te däremot mest känt för sina befrämjande hälsoeffekter.
Grönt te - Kinas gröna guld förklarar skillnaden mellan olika sorters grönt te, ger en inblick i hur kvaliteter bedöms och naturligtvis vad som skiljer grönt och svart te åt. Vi får läsa om odling, handplockning och tillverkning, samt hur man enligt tradition brygger olika teer. Boken innehåller också recept där man använder grönt te i såväl glass och bakverk som ansiktsmasker.
Grönt te - Kinas gröna guld är rikt illustrerad med konstnärliga närstudier av te och färgstarka bilder från Kina. Bilder och texter inspirerar läsaren till att titta närmare på Kinas rika tekultur och upptäcka fler underbara tesorter.

Mer information

ISBN 9789151846408
Förlag Prisma
Författare Charlotte Lesche
Bandtyp Inbunden
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok