Ett gott liv

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

39 kr

Översikt

Hur ska man leva? Vad är ett gott liv? Finns godhet? Och sanning, vad är det?

I Ett gott liv plockar Ann Heberlein upp tråden från sin förrförra bok, den moderna klassikern Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, och knyter ihop den med sin senaste bok, den kritikerhyllade En liten bok om ondska. Personliga reflektioner vävs samman med filosofiska resonemang kring begrepp som godhet och ondska, kärlek, altruism och egennytta till en tänkvärd och obekväm uppgörelse med vår samtid: statusjakten, meningslösheten, kraven på inre lycka och synlig framgång. En berättelse om den tid vi lever i och om att bli frisk.

Detaljer

Fortsättningen på Jag vill inte dö, jag vill bara inte levaI Ett gott liv plockar Ann Heberlein upp tråden från sin förrförra bok, den moderna klassikern Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, och knyter ihop den med sin senaste bok, den kritikerhyllade En liten bok om ondska.

Personliga reflektioner vävs samman med filosofiska resonemang kring begrepp som godhet och ondska, kärlek, altruism och egennytta till en tänkvärd och obekväm uppgörelse med vår samtid: statusjakten, meningslösheten, kraven på inre lycka och synlig framgång. En berättelse om den tid vi lever i och om att bli frisk.


"En stark läsupplevelse, präglad av självinsikt, livserfarenhet och mod, därtill oändligt välskriven." Aftonbladet

”Insiktsfull och på alla sätt djupt gripande – en bok att sträckläsa.” Expressen

"Ett gott liv är en oerhörd lovsång till vardagen." DN

"...tillitsfull, klartänkt och noggrann." Sydsvenskan


Mer information

ISBN 9789174292718
Förlag Bonnier Pocket
Författare Ann Heberlein
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok