En dunkel död

En strålande vacker vårdag i Venedig kommer kommissarie Brunetti till miljöaktivisten Marco Ribettis undsättning. Han sitter anhållen efter en demonstration mot miljöfarliga utsläpp från ett glasbruk.

Detta blir upptakten till en vindlande kriminalhistoria i den italienska staden, där Ribettis frigivning väcker ilska och en man hittas mördad vid brukets brännugn. Offret har lämnat ledtrådar i ett exemplar av Dantes Den gudomliga komedin ...

Brunetti hamnar i ett inferno av motstridiga intressen där pengar, makt och miljöhänsyn står på spel. Som vanligt går han längre än vad hans chef anser är lämpligt. Kommer han att lyckas hindra mördaren från att slå till igen?


Läs mer

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789174293012
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Bonnier Pocket
Författare Donna Leon
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

Mord i Venedig - kommissarie Brunetti är tillbaka!Miljöaktivisten Marco Ribettis sitter anhållen efter att ha demonstrerat mot miljöfarliga utsläpp från ett glasbruk på ön Murano utanför Venedig. Kommissarie Brunetti blir ombedd att med hjälp av sina kontakter försätta mannen på fri fot. Detta blir upptakten till en vindlande kriminalhistoria i samtidens Italien, där Ribettis frigivning väcker ilska. En ung tvillingflicka uppvisar besynnerliga skador och en man hittas mördad vid fabrikens brännugn. Offret har lämnat ledtrådar i ett exemplar av Dantes Den gudomliga komedin. Och Brunetti befinner sig snart i ett inferno av motstridiga intressen där pengar, makt och miljöhänsyn står på spel. Som vanligt går han längre än vad hans chef anser är lämpligt. Kommer Brunetti lyckas med att hindra mördaren från att slå till igen?


"Att läsa om livet i Venedig och Brunettis föredömliga äktenskap är lika underhållande som själva detektivarbetet. Lustfyllt från början till slut."
Evening Standard

"En dunkel död, liksom alla hennes böcker, har samma sprudlande vitalitet som en opera av Puccini."
Independent

"Dofterna, smakerna, synintrycken och ljuden tar gestalt och och blir till liv ... Leon bygger sin intrig minutiöst ... Och ännu en gång fångar hon det väsentliga."
Daily Mirror