Dykvinnan

M.R. Neukirchen är rektor för ett prestigefyllt universitet på amerikanska östkusten. Hon är rakryggad, diplomatisk och vänlig – värdefulla egenskaper för den som hanterar känsliga relationer till donatorer, bångstyriga studenter och äregiriga kolleger och som är ansikte utåt för ett lärosäte med fint men dessvärre inte fläckfritt rykte. När M.R. gör en avstickare till sin barndoms trakter vid Great Snake River får hon oväntat kontakt med Dyflickan, som fyrtio år tidigare misshandlades svårt av sin mor och lämnades att dö i flodkantens dy. Innan slumpen såg till att hon blev räddad, bortadopterad och omdöpt till Meredith Ruth Neukirchen.
Dykvinnan är en psykologisk spänningsroman som för tankarna till genrens klassiker.


Läs mer

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789174293289
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Bonnier Pocket
Författare Joyce Carol Oates
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

En skakande historia om det förflutnas makt över nuetM.R. Neukirchen är professor i filosofi och rektor för ett prestigefyllt universitet på den amerikanska östkusten. Hon är rakryggad, diplomatisk och alltid lika vänlig – värdefulla egenskaper för den som hanterar känsliga relationer till donatorer, bångstyriga studenter och äregiriga kolleger och som är ansikte utåt för ett lärosäte med fint men dessvärre inte fläckfritt rykte.

På väg till en stor kongress gör M.R. en spontan avstickare till sin barndoms trakter vid Great Snake River och får där oväntat kontakt med Dyflickan, som fyrtio år tidigare misshandlades svårt av sin mor och lämnades att dö i flodkantens dy. Innan slumpen såg till att hon blev räddad, bortadopterad och omdöpt till Meredith Ruth Neukirchen.

Joyce Carol Oates har skrivit en psykologisk spänningsroman som för tankarna till klassiker som Daphne DuMauriers Rebecca eller till Henry James När skruven dras åt.


"... ytterligare en av Oates mäktiga, skoningslösa och i grunden djupt sorgliga berättelser där tragiska kvinnoöden vävs samman med kritiska bilder av det amerikanska samhället." UNT