Drakarnas imperium

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr

Översikt

Två civilisationer. Ett öde.

Efter en dramatisk flykt från ett arbetsläger i Persien, råkar en skara romerska soldater på villovägar. De hamnar slutligen i det fjärran Kina, där de blir indragna i en skoningslös och ödesdiger maktkamp. Omänskliga prövningar och grymma bataljer väntar dem, men också en enastående och förfinad civilisation. Allt sätts till slut på spel: kärleken, livet, själva överlevnaden för världens två största imperier.

Valerio Massimo Manfredi är professor i klassisk arkeologi vid universitetet i Milano. Vid sidan av sitt vetenskapliga arbete har han etablerat sig som den historiska äventyrsromanens mästare. Sitt stora genombrott fick han med trilogin om Alexander den store, som nu är översatt till 24 språk och utgiven i 38 länder.

Detaljer

År 260 e Kr besegrar den persiske härskaren Shapur romarna vid staden Edessa i Mindre Asien. Den romerske kejsaren Valerianus, som själv anfört den romerska armén, och hans garde blir tillfångatagna och förda till Persien där de får slava i stenbrotten under förnedrande omständigheter. Kejsar Valerianus
dör, men hans tappraste gardessoldater, ett gäng på tio hårdföra legionärer under ledning av Marcus Metellus Aquila, lyckas efter många strapatser fly ur arbetslägret.

De tar sig till Kina där de blir indragna i en inbördes maktkamp mellan kejsaren av Kina och några rivaler till honom som vill sno åt sig makten. Följden av detta blir en mängd nya äventyr och tuffa strider.

Mer information

ISBN 9789172638426
Förlag Norstedts Pocket
Författare Valerio Massimo Manfredi
Bandtyp Övrigt
Upplaga 2
Språk swe
Mediatyp Bok