Dexter hängiven hämnare

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr

Detaljer

Livet är inte alltid lätt för Dexter Morgan. Att vara världens enda seriemördare med sam­vete, speciellt när man jobbar hos polisen i Miami, kan vara nog så besvärligt. Och inte blir det bättre av att en kollega har börjat fatta miss­tankar. För att undvika ett avslöjande tvingas Dexter att tillbringa alltmer tid tillsammans med sin flickvän Rita och hennes två barn.

Så dyker plötsligt en konkurrent upp i Miamis und­re värld. En skugglik, mordlysten psykopat kidnap­par och drogar sina utvalda offer för att sedan ta livet av dem genom utstuderade tortyrmetoder. Hans till­vägagångssätt är så bestialiskt att till och med den annars så känslokalle och härdade Dexter blir chock­erad. När Dexters hårdnackade syster Deborah, som är polis, dras in i utredningen av den nye seriemörda­ren, känner Dexter sig tvingad att komma ut från sitt gömställe och delta i jakten på monstret. Och det dröjer inte länge förrän den Mörke Passagera­ren tvingar honom att sluta spela familjecharader och släppa lös sin inre demon.

Dexter - hängiven hämnare är den andra boken i succéserien om kriminalteknikern och sociopaten Dexter Morgan.

Pressröster om Dexter - hängiven hämnare:

"En författare och en huvudperson med intelligens, stilkänsla, humor och stor originalitet. Det här måste vara en av de bästa kriminalromaner som utkommer på svenska i år."
- John-Henri Holmberg, Sydsvenskan

"Som en frisk fläkt blåser Dexter bort alla gamla konventioner inom spänningslitteraturen."
- The Denver Post

"Till och med bättre än den första. [...] Dexter är en storartad ny hjälte."
- Sunday Sport

"Genom sin snabbhet, ursinnighet och svarta humor är Lindsay en av vår tids mest originella författare inom genren spänningslitteratur."
- Daily Express

"Den första seriemördaren som oförskräckt kräver vår kärlek."
- Entertainment Weekly

"Ett makabert mästerverk."
- The Miami Herald

Mer information

ISBN 9789170028403
Förlag Bra Böcker
Författare Jeff Lindsay
Bandtyp Övrigt
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok