Det nakna hjärtat

För nitton år sedan försvann en välkänd amerikansk man från Los Angeles med sina två barn, Dorothea och Jimmy. Han tog dem med till ett bergigt och bortglömt hörn av New Mexico, där de fick växa upp i det närmaste totalt avskärmade från omvärlden. Han ville att de skulle leva sina liv i en utopisk fristad, bortom det moderna samhället. Dorothea hinner bli 23 år innan hon lämnar det enda liv hon känner. Hur upplever man världen om man möter den först som vuxen? Hur hanterar man familjehemligheten om den alltid varit förbjuden, och kärleken om den kommer när man minst väntar den? Lisa Tuckers nya roman handlar om en omvälvande resa mot nya sanningar.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

130 kr

Mer information

ISBN 9789151848419
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Prisma
Författare Lisa Tucker
Bandtyp Inbunden
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

Hur upplever man världen om man möter den först som vuxen? Hur hanterar man familjehemligheten om den alltid varit förbjuden, och kärleken om den kommer när man minst väntar den? Lisa Tuckers nya roman handlar om en omvälvande resa mot nya sanningar.

För nitton år sedan försvann en välkänd amerikansk man från Los Angeles med sina två barn, Dorothea och Jimmy. Han tog dem med till ett bergigt och bortglömt hörn av New Mexico, där de fick växa upp i det närmaste totalt avskärmade från omvärlden. Han ville att de skulle leva sina liv i en utopisk fristad, bortom det moderna samhället.
Barnen växte upp med romaner, uppslagsverk och musik från förr, men utan tv, datorer, radio eller tidningar. Dorothea hinner bli 23 år innan hon lämnar det enda liv hon känner. Då ger hon sig iväg för att leta efter brodern, som plötsligt lämnat hemmet för att finna ett nytt liv i St Louis. Fadern har blivit svårt sjuk och hon vill att Jimmy ska komma hem innan fadern dör.
Som från en helt annan värld – iklädd 50-talskläder och utan nutida referenser – ska hon för första gången möta sin omvärld. Sökandet efter Jimmy blir en odyssé fylld av upptäckter, som så småningom leder henne fram till sanningen om familjens förflutna och till den fasansfulla händelse som kom att förändra hennes fars liv för alltid. Men sökandet leder också till en ny början.