Det bästa som kan hända en croissant

Pablo ”Baloo” Miralles är en tämligen osympatisk fläskkorv på en och åttio, en missanpassad slöfock sprängfylld med ironi som delar sin tid mellan sängen, Lugis bar, skumma bordeller och datorn, där han är känd nätfilosof och en av medlemmarna i Metafysiska klubben. Pablo är det svarta fåret i en förmögen familj, men han kämpar tappert mot sin borgerliga prägling: han undviker i det längsta att duscha och lyckas alltid med en avledningsmanöver när det är dags att städa. En dag går han motvilligt med på att göra sin Förträfflige Bror, dygdemönstret som sköter familjeföretaget, en liten tjänst. Han ska leta reda på ägaren till ett hus i Barcelonas finare kvarter, i gengäld ska han få en stor summa pengar. Men Pablo hinner knappt påbörja sitt uppdrag förrän hans bror försvinner. Plötsligt är Pablo indragen i en hiskelig gangsterhistoria som för honom kors och tvärs i Barcelona i jakten på sin i själva verket inte alls särskilt förträfflige bror. Pablo Tusset är född 1965 och bor i Barcelona. Han debuterade 2001 med croissantboken som har kallats en spansk Dumskallarnas sammansvärjning. Den blev snabbt en stor succé och har sålts till bl a England och USA.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789172635296
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Norstedts Pocket
Författare Pablo Tusset
Bandtyp Övrigt
Upplaga 2
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

Pablo ”Baloo” Miralles är en tämligen osympatisk fläskkorv på en och åttio, en missanpassad slöfock sprängfylld med ironi som delar sin tid mellan sängen, Lugis bar, skumma bordeller och datorn, där han är känd nätfilosof och en av medlemmarna i Metafysiska klubben.

Pablo är det svarta fåret i en förmögen familj, men han kämpar tappert mot sin borgerliga prägling: han undviker i det längsta att duscha och lyckas alltid med en avledningsmanöver när det är dags att städa. En dag går han motvilligt med på att göra sin Förträfflige Bror, dygdemönstret som sköter familjeföretaget, en liten tjänst. Han ska leta reda på ägaren till ett hus i Barcelonas finare kvarter, i gengäld ska han få en stor summa pengar. Men Pablo hinner knappt påbörja sitt uppdrag förrän hans bror försvinner. Plötsligt är Pablo indragen i en hiskelig gangsterhistoria som för honom kors och tvärs i Barcelona i jakten på sin i själva verket inte alls särskilt förträfflige bror.

Pablo Tusset är född 1965 och bor i Barcelona. Han debuterade 2001 med croissantboken som har kallats en spansk Dumskallarnas sammansvärjning. Den blev snabbt en stor succé och har sålts till bl a England och USA.