Den ovillige fundamentalisten

Den internationella bästsäljaren bakom filmen!

Den unge pakistaniern Changez kommer till USA som en mönsterimmigrant: elituniversitet, prestigejobb på Manhattan, en älskad flickvän och eleganta vänner. Men efter den 11 september förändras allt och Changez märker hur pengar, makt och kärlek förlorar i betydelse. Changez berättar själv sin historia under en kväll på ett café i Lahore. Mannen ...


Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789127136687
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
Författare Mohsin Hamid
Bandtyp Övrigt
Upplaga 2
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

Den internationella bästsäljaren bakom filmen!

Den unge pakistaniern Changez kommer till USA som en mönsterimmigrant: elituniversitet, prestigejobb på Manhattan, en älskad flickvän och eleganta vänner. Men efter den 11 september förändras allt och Changez märker hur pengar, makt och kärlek förlorar i betydelse. Changez berättar själv sin historia under en kväll på ett café i Lahore. Mannen som lyssnar är amerikan, en besvärad och tyst åhörare. Boken är en modern Tusen och en natt där denna kvälls berättelse handlar om krafterna som kan få en ung, välutbildad och framgångsrik man att gå rakt in i religiös fundamentalism.

En fasansfull berättelse om hur det är att leva i ett USA där varje muslim får bära ett individuellt ansvar
för elfte september.
Expressen

Det som gör denna parafras på Camus Fallet så oavvislig är den samtidigt svalt behärskade och glödande intensiva prosan.
Aftonbladet

En raffinerad liten roman om en stor fråga.
Dagens Nyheter


Översättning av Rebecca Alsberg.

En raffinerad liten roman om en stor fråga.

Dagens Nyheter