Den osynliga bron

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

49 kr

Översikt

Den ungerska arkitektstudenten Andras Lévi kommer till Paris 1937 för att studera. Han har med sig ett brev som han har lovat att leverera till en viss adress. Brevets mottagare är balettskoleläraren Klara, som Andras blir blixtförälskad i. De lever lyckliga tillsammans en tid, men förhållandet kompliceras av att hon är åtta år äldre än han och bär på en mörk hemlighet. När hon inviger Andras i sitt förflutna tar hans liv en ny vändning.
Samtidigt rycker kriget i Europa allt närmare och då det bryter ut skiljs de åt och Andras hamnar i ett nazistiskt arbetsläger.
Den osynliga bron handlar om kärlek som sätts på hårda prov och en judisk familj som kämpar för att inte utplånas.

Detaljer

Oförglömlig kärlekssaga i Tolstojs andaParis 1937. Andras Lévi, en ung arkitektstudent, anländer från Budapest med ett stipendium, en resväska och ett mystiskt brev som han har lovat att leverera till en person på rue de Sévigné. Brevets mottagare är den unga änkan och balettskoleläraren Klara som Andras blir handlöst förälskad i. Deras förhållande blir passionerat men komplicerat. Hon är åtta år äldre än han och bär på en mörk hemlighet. När hon slutligen inviger Andras i den tar hans liv en ny vändning.
Samtidigt rycker kriget i Europa allt närmare och då det bryter ut drabbas inte bara Andras och Klara, utan även hans bröder och hela hans ungerska familj. När Andras kämpar för sin överlevnad i de nazistiska arbetslägren, känns åren i Paris som en avlägsen dröm. Samtidigt är tankarna på Klara det enda som håller honom vid liv. Hoppet om att en gång få återse henne är det enda han har kvar i en värld av ofattbar ondska.
Den osynliga bron handlar om en kärlek som sätts på hårda prov, om en judisk familj som kämpar för att inte utplånas och om tre bröder som för alltid är bundna till varandra. Julie Orringer har skrivit en roman med en våldsam emotionell kraft.


”… en storslagen, rik och fängslande berättelse, fullständigt övertygande. Vacker och sorglig.”
Metro


Mer information

ISBN 9789174293258
Förlag Bonnier Pocket
Författare Julie Orringer
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok