Den hemliga dottern

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

49 kr

Översikt

I en avlägsen indisk by föder Kavita en liten dotter. Men i ett samhälle som favoriserar söner blir den enda möjliga lösningen att lämna bort flickan till ett barnhem.
På andra sidan jordklotet bestämmer sig en amerikansk läkare, Somer, för att adoptera ett barn eftersom hon och hennes indiskfödde man aldrig kommer att kunna få egna.
Berättelsen om de två kvinnorna och den lilla flickan flätas samman och utforskar vad som händer med människor i dessa utsatta lägen. Två världar, två familjer – den ena kämpar för att överleva i Mumbais slum, den andra brottas med att överbrygga olikheter inom den egna familjen.

En oerhört gripande debutroman om moderskap, adoption och kulturell tillhörighet.

Detaljer

Måste-läsning för alla mödrar och döttrar!Somer lever ett lyckligt och privilegierat liv. Hon har nyligen gift sig med mannen hon älskar och karriären som barnläkare i San Francisco har just tagit fart när hon gör en smärtsam upptäckt – hon kommer aldrig att kunna få barn.

Samtidigt i en indisk by bestämmer sig en fattig mor, Kavita, för att lämna bort sin nyfödda dotter. I ett samhälle som favoriserar söner, blir den enda möjliga lösningen att lämna flickan till ett barnhem. Ett beslut som kommer att förfölja Kavita under resten av livet.

Flickan Asha är barnet som flätar samman de bägge kvinnornas livsöden. Hon adopteras till USA från ett barnhem i Mumbai. Men i stället för att ge henne ett ”bättre” liv, leder adoptionen till att de bägge familjerna hamnar i en intensiv accelererande konflikt som handlar om kärlek, tillhörighet och moderskap. Och en dag ger sig Asha ut på resa för att finna sina rötter …

Den hemliga dottern är en djupt gripande berättelse om livets oförutsägbara vägar och kärlekens betvingande kraft.


”Det är mors dag-månad och vad kan vara en bättre present till en mor än en moderskänsleroman med gråtgaranti? ... Det här är en vacker bok som tar tag i hjärtat och kramar om på alla kvinnor som någonsin fött barn eller som av olika anledningar inte kan få egna.”
Kupé


Mer information

ISBN 9789175032023
Förlag Månpocket
Författare Shilpi Somaya Gowda
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok