Den försvunne terroristen

Sanningen om Kröcherligans avslöjande 1977.
Tyskutlämningen 1945 (jfr Balutlämningen)
Det okända spåret i Palme-mordet.
Ett tredje världskrig i Europa 1986?
Svenskt besättande av Åland?
Avslöjandet av DDR:s spionchef 1978.

Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

159 kr

Mer information

ISBN 9789524987332
Tillgägnlig för order Nej
Distributör Nej
Status Nej
Förlag Deimmose Eeig
Free shipping Nej
Författare Wolf Auenhein
Artist Nej
Bandtyp Inbunden
Kompositör Nej
Omslagsillustratör Nej
Formgivare Nej
Upplaga 1
Huvudredaktör Nej
Enhet Nej
Enhetsvärde Nej
Förordsförfattare Nej
Redaktör Nej
Illustratör Nej
Språk swe
Mediatyp Bok
Orginaltitel Nej
Fotograf Nej
Priser Nej
Publiceringsdatum Nej
Recensioner Nej
Uppläsare Nej
Thickness (mm) Nej
Översättare Nej
Antologiredaktor Nej
Width (mm) Nej

Detaljer

Från det andra världskrigets slut och tyskutlämningen från Sverige via det framväxande östspionaget och den internationella terrorismen får vi följa några personer i deras, till synes, olika liv, vilka under åren fram till slutet på 80-talet länkas samman i denna historia.
Polisens jakt på såväl spioner som terrorister liksom svenska och utländska agenter pågår för fullt, allt medan den svenske spionchefen umgås privat med den beryktade men okände östtyske spionchefen. Under tiden reser terroristerna och spionerna obehindrat fram och tillbaka över Sveriges gränser.
De allierade ockupationsmakterna kämpar efter krigsslutet med att undersöka och förhöra sina krigsfångar alltmedan sovjetmakten under tiden förbereder skapandet av en egen tysk stat och dess hemliga polis.
När den svenske statsministern under sitt besök i Stralsund i Östtyskland får ta del av östtyskarnas planer på en ockupation av Västberlin hamnar han i en ohållbar politisk och moralisk situation. De svenska och östtyska spioncheferna måste plötsligt samarbeta för att avvärja ett tänkbart tredje världskrig. På bägge sidor övervägs möjligheten av statskupp.
I jakten på oliktänkande tillämpas allt mer cyniska metoder. När SÄPO genom infiltration lyckas nysta upp en planerad aktion av terrorister i Sverige försvinner en av dessa. SÄPO har alla skäl att orora sig.