Bönbok för en vän

”Det är motsägelsefullt och mycket skickligt, hur hon får starka känslor att vibrera alldeles under den återhållna textens yta.” Helsingborgs Dagblad

Av författaren till Ett år av magiskt tänkande

Två amerikanska kvinnor träffas på 1970-talet i en centralamerikansk diktatur. Grace kontrollerar genom sitt äktenskap med landets ledare enorma ekonomiska rikedomar – och känner till det lilla landets alla hemligheter. Charlotte har hamnat i landet av en slump, på jakt efter sin dotter, Marin, som är på flykt efter att ha deltagit i bombattentat. Joan Didion skildrar de två kvinnornas öden i en tid och ett samhälle präglat av avtrubbade känslor.


Läs mer

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789170017292
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Månpocket
Författare Joan Didion
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer"Stilen är överseende, totalt illusionslös och avgrundssvart. Inte alla gillar sånt. Jag skulle nog inte ha gjort det 1978. Nu älskar jag det." – Pia Bergström, Aftonbladet


Två amerikanska kvinnor träffas i en centralamerikansk diktatur i mitten av 1970-talet. Grace kontrollerar genom sitt äktenskap med landets ledare enorma ekonomiska rikedomar – och känner till det lilla landets alla hemligheter. Charlotte har hamnat i landet av en slump, på jakt efter sin dotter, Marin, som är på flykt efter att ha deltagit i bombattentat i San Francisco. Grace och Charlottes vägar korsas och Joan Didion skildrar de två kvinnornas öden i en tid och ett samhälle präglat av avtrubbade känslor.

Didion är en av få samtida författare som närmar sig sina karaktärer med absolut allvar: med skräck, ödmjukhet och förundran. Hennes hårda ironi är snarare sorglig än smart; språket i Bönbok för en vän är, precis som i Lagt kort, sparsmakat, sarkastisk och nedtonat.
– Joyce Carol Oates, The New York Times Book Review