Atlantis hemlighet : historiens största gåta på väg att lösas

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr

Översikt

Historiens största hemlighet äntligen avslöjad!

I havet utanför Kretas kust gör marinarkeologen Jack Howard ett sensationellt fynd: en skiva av guld från den tidigaste minoiska kulturen med tecken och ett budskap till den som kan tolka skriften. Samtidigt, vid arkeologiska utgrävningar i Nineveöknen, i pyramidernas skugga, trampar en kamel genom taket på en gömd gravkammare. I graven finner doktor Hiebermeyer kvarlevorna av en mumifierad man, till synes oansenlig, men den dödes svepning består till delar av ett pergament, där något står skrivet på den allra äldsta formen av grekiska. Det berättas om en sagolik kultplats som sjönk i havet för tusentals år sedan?

Tillsammans avslöjar tecknen på guldskivan och den uråldriga pergamentskriften Atlantis hemlighet.

David Gibbins är marinarkeolog och betraktas som en auktoritet på området sjunkna skepp och försvunna städer. Han har varit ledare för undervattensexpeditioner i Medelhavet och andra delar av världen. Atlantis hemlighet är hans första roman.

Detaljer

I havet utanför Kretas kust gör marinarkeologen Jack Howard ett sensationellt fynd: en skiva av guld från den tidigaste minoiska kulturen med tecken och ett budskap till den som kan tolka skriften.

Samtidigt, vid arkeologiska utgrävningar i Nineveöknen, i pyramidernas skugga, trampar en kamel genom taket på en gömd gravkammare. I graven finner doktor Hiebermeyer kvarlevorna av en mumifierad man, till synes oansenlig, men den dödes svepning består till delar av ett pergament, där något står skrivet på den allra äldsta formen av grekiska. Det berättas om en sagolik kultplats som sjönk i havet för tusentals år sedan…

Tillsammans avslöjar tecknen på guldskivan och den uråldriga pergamentskriften Atlantis hemlighet. Jack Howard och hans vän doktor Hiebermeyer är dock inte ensamma om att bli varse den väg som de fantastiska fynden pekar ut. De skuggas av tungt beväpnade terrorister på piratfartyget Vultura, som styrs av den ökände Aslan, ”Lejonet från Kazakstan”. Aslan vill lägga beslag på de oskattbara fynden för egen räkning. Kapplöpningen om Atlantis tar sin början.

Mer information

ISBN 9789172638464
Förlag Norstedts Pocket
Författare David Gibbins
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok