Ät och spring : min osannolika resa mot ultramaraton och mästerskap

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

210 kr
ELLER

Översikt

Scott Jurek växte upp i den amerikanska mellanvästern. Som ung var han ointresserad av idrott och drabbades av farligt högt blodtryck redan i tonåren. Han sprang inte fortare än andra ungar i skolan och var inte heller mer uthållig.

Ät och spring är hans egen berättelse om utvecklingen från soffpotatis till ultramaratonlöpare med lopp från 42 kilometer till över 20 mil. Jurek visar att det går att övervinna nästan allt: trötthet, smärta både fysisk och själslig och betonar vikten av att välja rätt mat. Uppvuxen på rött kött och skräpmat övergick han via vegetarisk kosthållning till att bli vegan. Men Jureks främsta budskap är att löpning inte handlar om medfödd talang utan om viljestyrka.

Jurek har sprungit hundratals ultramaratonlopp i oländig terräng över hela världen och vunnit de flesta. Han arbetar som coach och sjukgymnast och är en stor celebritet som omskrivits i många prestigefyllda amerikanska tidningar och medverkat i flera tv-program.

I boken varvar han praktiska löp- och träningsråd, osannolika historier om uthållighet, vetenskapliga fakta och andligt sökande med härliga recept från växtriket med kryddor och influenser från hela världen. Ät och spring är självbiografi, träningsguide och veganmanifest allt i ett.

I boken finns också personliga historier som inte handlar om löpning. Till exempel berättar Jurek om sin äldsta vän från skoltiden, en sann naturbegåvning med för stor aptit på alkohol och droger; om sin smällfeta och auktoritära pappa som vägde 150 kilo och om modern som dog i ms och vars kärlek och kokkonst präglat hans liv.

Jurek är en verklig inspiratör vare sig det handlar om löprundor, matvanor eller viljestyrkans yttersta potential.



SCOTT JUREK, född 1973, är en av världens främsta terrängultralöpare och har vunnit ett flertal guldmedaljer i olika mästerskap.

Detaljer

Scott Jurek växte upp i den amerikanska mellanvästern. Som ung var han ointresserad av idrott och drabbades av farligt högt blodtryck redan i tonåren. Han sprang inte fortare än andra ungar i skolan och var inte heller mer uthållig.
Ät och spring är hans egen berättelse om utvecklingen från soffpotatis till ultramaratonlöpare med lopp från 42 kilometer till över 20 mil. Jurek visar att det går att övervinna nästan allt: trötthet, smärta både fysisk och själslig och betonar vikten av att välja rätt mat. Uppvuxen på rött kött och skräpmat övergick han via vegetarisk kosthållning till att bli vegan. Men Jureks främsta budskap är att löpning inte handlar om medfödd talang utan om viljestyrka.
Jurek har sprungit hundratals ultramaratonlopp i oländig terräng över hela världen och vunnit de flesta. Han arbetar som coach och sjukgymnast och är en stor celebritet som omskrivits i många prestigefyllda amerikanska tidningar och medverkat i flera tv-program.
I boken varvar han praktiska löp- och träningsråd, osannolika historier om uthållighet, vetenskapliga fakta och andligt sökande med härliga recept från växtriket med kryddor och influenser från hela världen. Ät och spring är självbiografi, träningsguide och veganmanifest allt i ett.
I boken finns också personliga historier som inte handlar om löpning. Till exempel berättar Jurek om sin äldsta vän från skoltiden, en sann naturbegåvning med för stor aptit på alkohol och droger; om sin smällfeta och auktoritära pappa som vägde 150 kilo och om modern som dog i ms och vars kärlek och kokkonst präglat hans liv.
Jurek är en verklig inspiratör vare sig det handlar om löprundor, matvanor eller viljestyrkans yttersta potential.

SCOTT JUREK, född 1973, är en av världens främsta terrängultralöpare och har vunnit ett flertal guldmedaljer i olika mästerskap.

Mer information

ISBN 9789174611359
Förlag Lind & Co
Författare Scott Jurek, Steve Friedman
Bandtyp Inbunden
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok