Alltid i mitt hjärta

I Alltid i mitt hjärta berättar Nahid Persson Sarvestani om sitt dramatiska liv och om en händelse som för alltid förändrade hennes liv. Mitt under den iranska revolutionen arresterades hennes lillebror Rostam och avrättades av regimen bara 17 år gammal.

Det börjar som en urgammal saga, under palmerna i släktens lilla hemby Sarvestan där små och stora lever nära varandra. Efter år av förnedring i samband med faderns sjukdom flyttar Nahids familj till storstaden Shiraz. Modern tvingas fortsätta sitt mattknytande för usel lön, Nahid gör själv från 12 års ålder långa arbetspass som mattknyterska.

Under tonåren söker hon sig till en av de växande vänsterorganisationerna och blir revolutionär. Medan Nahids nyfödda dotter sover under träden rengör mamma kalashnikovs. Med sin familj lever hon i ständig livsfara. Snart blir det uppenbart att Nahid med make och barn måste fly ur landet.

Efter två års illegalt liv i Dubai får de en fristad i Sverige. Nahid hittar av en tillfällighet ett uttrycksmedel som passar henne: film. Resultatet har blivit en rad starka filmer, bland dem den mångfaldigt prisbelönta Drottningen och jag om shahens änka Farah Diba.

"En berättelse fylld av glädje och sorg, kärlek, uppror och dramatik."
Nerikes Allehanda

"Historien som här berättas är så dramatisk att jag bara måste läsa den; den har krävt att bli berättad."
Helsingborgs Dagblad

"Det är en väldigt spännande, bitvis vacker och smärtfylld men hoppfull livshistoria som vi får, och som svensk är det också nyttigt att läsa om den del som handlar om livet här. Det ger perspektiv."
Smålandsposten
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789186675479
Förlag Pocketförlaget
Författare Nahid Persson Sarvestani
Bandtyp Övrigt
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok