Adress Fleshmarket Close

”En av de riktiga mästarna har kommit med en ny bok, jag kastar mig över den och blir inte besviken.” Dagens Industri

En man hittas brutalt knivhuggen till döds i en av Edinburghs förorter. Han är av utländsk härkomst och saknar identitetshandlingar. Missmodigt tar sig Rebus an fallet och börjar nysta upp en härva av rasism, mutor och byråkrati, men utan att komma närmare mannens identitet.

Samtidigt hittas två skelett i en källare under en pub. När det visar sig att ett av dem är av plast och det andra ett sedan länge saknat undervisningsskelett, börjar Rebus och hans närmaste medarbetare Siobhan ana att någon försöker spela polisen ett spratt.

Men tyvärr är skeletten bara ytterligare ett bevis på att när det gäller girighet drar sig vissa människor inte ens för mord.

”Adress Fleshmarket Closeär en både subtil och oerhört grym historia – om människans girighet, hennes brist på empati och längtan efter yttre respekt. Det är storslaget, och naturligtvis mycket sorgligt.” Norrköpings Tidningar
”Ian Rankin har en mästerlig förmåga att fläta samman intriger.” Östran
”En typisk Rankinbok som håller läsaren fast från första till sista sidan.” Folkbladet

Skotske Ian Rankin är en av Storbritanniens mest framgångsrika kriminalförfattare, och hans böcker ligger på bestsellerlistorna såväl i hemlandet som utomlands. Samtliga hans sju böcker om kriminalkommissarie Rebus som översatts till svenska har också utkommit i Månpocket, senast Blodsband.


Läs mer

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789170015304
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Månpocket
Författare Ian Rankin
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer