1981

Johan och kompisen Nasse sitter en kväll och tittar på porrfilm, medan de rannsakar sina och varandras liv. Deras bekännelser, skryt, självinsikter och aggressiva självrättfärdiganden blandas med Johans minnesbilder av året 1981, då han fortfarande gick på gymnasiet. Johan är samma person som stod i centrum för "Superangst", och vi återfinner honom här i samma ruffiga Malmö-kåk och upptagen av ännu mera envetna minnen än i den förra romanen. Men medan "Superangst" var en sorts utvecklingsroman, som följde sin huvudfigur i en relativt rak handlingslinje, är 1981 snarare en historia som går i cirklar och borrar sig djupare och djupare. En realistisk, psykologisk serieroman om formandet av en människa, som i hög grad uttnyttjar seriemediets egenart i sitt berättande.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

113 kr

Mer information

ISBN 9789170890239
Tillgägnlig för order Nej
Distributör Nej
Status Nej
Förlag Epix
Free shipping Nej
Författare Gunnar Krantz
Artist Nej
Bandtyp Häftad
Kompositör Nej
Omslagsillustratör Nej
Formgivare Nej
Upplaga 0
Huvudredaktör Nej
Enhet Nej
Enhetsvärde Nej
Förordsförfattare Nej
Redaktör Nej
Illustratör Nej
Språk swe
Mediatyp Bok
Orginaltitel Nej
Fotograf Nej
Priser Nej
Publiceringsdatum Nej
Recensioner Nej
Uppläsare Nej
Thickness (mm) Nej
Översättare Nej
Antologiredaktor Nej
Width (mm) Nej

Detaljer

Johan och kompisen Nasse sitter en kväll och tittar på porrfilm, medan de rannsakar sina och varandras liv. Deras bekännelser, skryt, självinsikter och aggressiva självrättfärdiganden blandas med Johans minnesbilder av året 1981, då han fortfarande gick på gymnasiet.

Johan är samma person som stod i centrum för "Superangst", och vi återfinner honom här i samma ruffiga Malmö-kåk och upptagen av ännu mera envetna minnen än i den förra romanen. Men medan "Superangst" var en sorts utvecklingsroman, som följde sin huvudfigur i en relativt rak handlingslinje, är 1981 snarare en historia som går i cirklar och borrar sig djupare och djupare. En realistisk, psykologisk serieroman om formandet av en människa, som i hög grad uttnyttjar seriemediets egenart i sitt berättande.